Tietoa

Turun Mikaelin Siniset on perinteikäs partiolippukunta. Pitkä historiamme takaa hyvän pohjan toiminnallemme, toisaalta olemme aina olleet valmiina muutokseen. Meripartiotoiminnan aloittaminen olkoon tästä hyvänä esimerkkinä. Kun monen eri ikäisen ryhmän viikoittaiseen kokoontumiseen yhdistetään retket ja leirit, sekä eri pituiset purjehdukset, syntyy aitoa partiotoimintaa parhaimmillaan.

Mitä partio on?

Partiotoiminta voi olla melkein mitä tahansa toimintaa, jota tehdään yhdessä, samaan hiileen puhaltaen ja noudattaen partioihanteita: Itsensä kehittäminen, toisten ihmisten kunnioittaminen, auttaminen ja palvelu, vastuun- ja velvollisuudentuntoisuus, luonnonsuojelu ja -kunnioittaminen, luottamus ja uskollisuus, ystävyyden rakentaminen yli rajojen ja elämän totuuden etsiminen toimivat askelmerkkeinä partiopolulla.

Käytännössähän partiotoiminta on hauskaa yhdessäoloa, jossa opitaan tekemällä, rakennetaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, opitaan sosiaalisiksi, kerätään ikimuistoisia kokemuksia koko loppuelämäksi sekä kasvetaan ottamaan vastuuta itsestä, ympäristöstä ja muista ihmisistä. Ja paljon, paljon muuta!

Lyhyesti sanottuna partiotoiminta on hyvin monipuolista toimintaa, jonka tavoitteena on aktiivinen, elämässä ja yhteiskunnassa hyvin selviytyvä, muut huomioon ottava kansalainen.

Toiminta

Lippukuntamme toiminta syntyy aktiivisista pojista ja johtajista sekä laadukkaista maa- ja meritoiminnan tapahtumista.

Partiovuosi jakaantuu tiettyihin osiin: Syksystä kevääseen kokoonnutaan säännöllisesti kololla. Vuodenaikoja rytmittävät erilaiset retket ja erikoistapahtumat, kuten vaikkapa kevätmarssi. Vuoden tärkein tapahtuma on ehdottomasti hieman yli viikon mittainen kesäleiri, jota suunnitellaan pitkään ja muistellaan vielä pidempään – jopa vuosikymmeniä.
Tutustumalla eri osastoihin ja vaikkapa toimintakalenteriimme saat hyvän käsityksen toiminnastamme.