Ensi kesänä Turun Mikaelin Siniset osallistuvat Satahangalle!

Kansainvälinen meripartioleiri Satahanka XIII järjestetään Loviisassa 30.7.-6.8.2018. Leiri tarjoaa mahtavan tilaisuuden päästä nauttimaan meripartiosta, purjehtimisesta, upeasta ohjelmasta ja uusista ystävistä. Leirimaksu on 210 euroa. Satahangalla on käytössä stipendirahasto, josta voi hakea tarvittaessa tukea leirimaksuun. Lisäksi lippukunta tukee osallistujia 30 eurolla, ja vanhempainneuvosto 70 eurolla, jolloin omaksi osuudeksi jää 110 euroa.

Leiri on tarkoitettu tarpojille ja sitä vanhemmille ikäkausille. Tarpojiksi lasketaan myös ne nykyiset seikkailijat jotka siirtyvät tarpojiksi kesällä 2018. Siitä keitä seikkailijoita tämä koskee, on kerrottu asianosaisille tammikuussa 2018 .

Lippukunta järjestää myös oman kesäleirin, jonne ovat tervetulleita kaikki lippukuntalaiset. Leiri pidetään 9-14.6.2018 Rymättylän Vienolassa.

Satahangalle ilmoittautuminen tapahtuu 1.12.2017-28.2.2018 välisenä aikana jäsenrekisteri Kuksan kautta. Alaikäisen ilmoittaa leirille huoltaja. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki löytyvät osoitteesta: satahanka.fi/ilmoittautuminen/  Apua ilmoittautumiseen on tarjolla kololla maanantaina 12.2, tiistaina 13.2 ja keskiviikkona 14.2 klo 18-19.30. Maalis-huhtikuussa järjestetään myös infotilaisuus leirille ilmoittautuneille. Sen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Vanhemmat voivat tulla leirille vierailemaan vierailupäivänä, mutta he voivat tulla mukaan myös koko leirin ajaksi.

Satahangalla on luvassa loistavaa ohjelmaa!

Satahangalla on luvassa monipuolista ohjelmaa merellä ja maalla. Satahangan ohjelman pääajatuksena on, että jokainen pääsee tekemään asioita oman taitotasonsa mukaan. Eli jokainen aloittelijasta konkariin saa leiriltä varmasti onnistumisen elämyksiä ja mukavia haasteita!

Satahangan ohjelmassa on luvassa koko päivän mittainen seikkailu isoilla aluksilla, jollailua, melontaa ja meripelastuksen harjoittelua. Lisäksi ohjelmassa otetaan selvää meidän jokaisen mahdollisuudesta vaikuttaa meremme hyvinvointiin sekä tutustutaan Itämeremme ja sen saariston luontoon ja kulttuuriin. Leirillä on mahdollista oppia myös veneen kunnossapitoon, moottoreihin ja veneen huoltoon liittyviä tärkeitä taitoja. Ohjelmassa tutustutaan myös kansainväliseen siirtolaisuuteen ja pakolaisuuden taustoihin. Haikilla on mahdollisuus päästä irti leiriarjesta ja lähteä vuorokauden mittaiselle seikkailulle leirialueen ulkopuolelle.

Purjehtimalla Satahangalle

Satahangalle on bussikuljetus 30.7 Turusta, ja paluukuljetus Turkuun 6.8.
Myös lippukuntamme koulutusalus s/y TMX osallistuu Satahangalle. Tämän johdosta järjestämme matkapurjehduksen niin meno- kuin paluumatkalle. Näille matkapurjehduksille on mahdollista osallistua leirille osallistuvien lisäksi myös nuorempien partiolaisten. Alla olevat ajat ovat alustavia aikoja. Välietappina on jokin autotien päässä oleva satama välillä Hanko-Helsinki.

  • Satahangan menopurjehdus, osa I: 23.7 Turku – 26.7 välietappi
  • Satahangan menopurjehdus, osa II: 26.7 välietappi – 29.7 Satahanka
    (Satahangalle osallistumattomille bussikyyti 30.7 Turkuun)
    (Paluupurjehdukselle tuleville ei-leiriläisille bussikyyti Turusta 6.8)
  • Satahangan paluupurjehdus, osa I: 6.8 Satahanka – 9.8 välietappi
  • Satahangan paluupurjehdus, osa II: 9.8 välietappi – 12.8 Turku

Näille purjehduksille osallistuminen maksaa normaalin matkapurjehdusmaksun verran, eli 15€ vuorokausi. Jos olet kiinnostunut osallistumaan jollekin näistä purjehduksista, ilmoita asiasta Satahanka-yhteyshenkilö Kallelle.

Kesällä 2018 järjestetään myös muita purjehduksia ja matkapurjehdus heinäkuussa ennen Satahangan menopurjehdusta. Näiden purjehdusten aikatauluista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja leiristä antaa lippukuntamme Satahanka-yhteyshenkilö

Kalle Parvinen, if.ut1714053454u@ivr1714053454aplak1714053454, 0400-862887

Leirikirje PDF-muodossa

Satahanka.fi
Facebook.com/satahanka
Instagram @satahankaxiii

Kuva: Jukka Koskelainen